Website Henk Gols googleb22ff19820e4ba6e.html

Koorvespers met Capella CumeranaStichting Ontcommer & 
Capella Cumerana


In de Nijmeegse Stevenskerk worden op (bijna) iedere eerste zaterdag van de maand koorvespers gezongen, meestal naar de anglicaanse (Engelse) koortraditie.
 De vespervieringen worden gekenmerkt door muzikale kwaliteit en spirituele diepgang.

De koormuziek wordt verzorgd door Capella Cumerana onder leiding van Jetty Podt.

De organisatie van en fondswerving voor deze uitvoeringen is in handen van Stichting Ontcommer, die zich sterk maakt voor ‘spiritualiteit & cultuur in het hart van Nijmegen’.
De naam van de stichting is ontleend aan de vrouwelijke heilige die in de noordelijke kooromgang van de Stevenskerk is uitgebeeld.

Behalve de koorvespers, zingt Capella Cumerana ook in de Kerstnachtdienst in de Stevenskerk, op dinsdag 24 december 2019 om 22.30 uur.


Engelse Koorvesper op 4 mei in de Paastijd

Het is volop de Paastijd: de tijd van vreugde, vijftig dagen lang, die op Pinksteren zal worden afgesloten. Op afbeeldingen van de verrezen Christus blijven zijn wonden zichtbaar. De herinnering aan het lijden, aan wat vreselijk misging, aan verraad en geweld is nooit weg. Maar het lijden is overwonnen, het is getransformeerd. Uit het evangelie horen wij over de verrezen Christus die verschijnt als een onbekende figuur aan de oever, die vragen stelt, maar zonder verwijt. Zijn woorden op de rand van nacht en dag doen pijn, maar de waarheid in zijn vragen brengt verzoening en genezing tot stand. Er ontstaat heelheid, maar met littekens. Een eeuwig nieuwe boodschap van alleen maar vrede komt vanaf de verre oever van de eerste eeuw van onze jaartelling naar ons toe, op deze gedenkwaardige avond van de 4e mei.


Programma 2019